Onze zorg komt steeds dichterbij

In 2014 openden we in Lekkerkerk een eerste informatiepunt; in 2015 kwamen er daar nog eens drie bij: Bergambacht, Schoonhoven en Haastrecht. Met vier Informatiepunten dus, ofwel vier stappen om onze dienstverlening dichterbij de mensen te brengen op centrale plekken in de regio.

Nieuwe Informatiepunten in de regio

In hun eigen dorp werken vier contactpersonen hard aan de zichtbaarheid van de terminale zorg. Ze houden er maandelijks een spreekuur voor mantelzorgers, toekomstige vrijwilligers en zorgverleners. ‘De deur wordt (nog) niet platgelopen’, zegt contactpersoon Jeannette van de Herk, ‘maar ik werk vanuit de bibliotheek in Lekkerkerk en daar lopen veel mensen in en uit. Die zien onze banner, zien dat we er zijn, daar gaat het om.’

Bekendheid neemt toe

‘We merken vooral dat de samenwerking met lokale zorg- en welzijnsorganisaties, W.O.N., SWOS en SWOB, verbetert. We wisselen kennis en informatie uit en mensen komen via hen bij ons terecht. Dat onze bekendheid toeneemt is ook te merken aan de toename in presentatie-aanvragen in de regio. In 2015 stonden we voor uiteenlopende groepen geïnteresseerden: welzijnsorganisaties, kerken, mantelzorgers, verpleegkundigen en huisartsen.

  • Jeannette van de Herk in bibliotheek te LEKKERKERK, elke eerste dinsdag van de maand van 10:00 tot 12:00 uur.
  • Adrie Schouten in Centrum Welzijn SWOS te SCHOONHOVEN, elke derde woensdag van de maand van 14:00 tot 15:00 uur.
  • Gonnie Visser in Zaal de Tulp te BERGAMBACHT, elke laatste vrijdag van de maand van 10:00 tot 11:30 uur.
  • Janie Both in Hof van Stein te HAASTRECHT, elke laatste donderdag van de maand van 9:30 tot 11:30 uur.

Kijk op de actuele website voor de telefoonnummers van alle contactpersonen.

 

Jeannette

Adrie

Gonnie

Janie